Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 8 januari 2019

100

Honderd blogs geschreven. Om zoveel mogelijk daters te plezieren. Of hun interesse en nieuwsgierigheid te prikkelen. Door onbetreden paden of ongewone invalshoeken te kiezen maar toch steeds met een psycho-filosofische inslag. Kwestie van niet te schrijven wat al menigmaal is geschreven of te herhalen wat haast elkeen al weet.

Lees verder!

geplaatst door Senior - 7 reactiesmaandag 24 december 2018

VOORWAARDELIJK

Op deze site zoeken we een partner. Iemand om van te houden. Dit lukt niet met om het even wie. Uiteraard. We hebben expliciet of eerder verborgen ons lijstje. Met verwachtingen. Een schilderijtje van de ware. ‘Minimaal 1m65. Iemand die me mist als we niet samen zijn. Iemand die me neemt zoals ik ben en me de nodige bewegingsruimte gunt. En ook niet meteen achterdochtig of jaloers wordt. Iemand waarmee ik kan buiten komen, die op zondag pistoletjes haalt en ontbijt op bed serveert, toch minstens af en toe. Iemand die het rugzakje al kwijt is en ook financieel alles op een rijtje heeft. Kortom iemand die mij gelukkig maakt in goede en kwade dagen.’

Lees verder!

geplaatst door Senior - 3 reactieswoensdag 5 december 2018

HIER en NU

 

Dat is wat we met zijn allen moeten doen. In het hier en nu leven! Leuke oneliner en het mantra bij uitstek van de gelukmakers. Je kan het leren. Mits je ervoor betaalt.

Lees verder!

geplaatst door Seniorwoensdag 21 november 2018

ONTTROUWEN

Woorden. We kennen er veel. We ordenen ze in zinnen tot betekenis. Die we uitsturen of ontvangen. Met graagte of weerzin.

Lees verder!

geplaatst door Seniorwoensdag 31 oktober 2018

WE ZIEN WEL!

geplaatst door Seniordinsdag 9 oktober 2018

EEN HONGERTJE

Hij had een plan. Om met haar uit te waaien aan zee. Te wandelen langs de waterlijn. Om daarna te terrassen. Liefst met zon dus afhankelijk van het weer. Nog garnaaltjes en ander vislekker in te slaan, richting kokkerellen tegen de latere avond aan. In huiselijk gezellige geborgenheid.

Lees verder!

geplaatst door Seniordonderdag 27 september 2018

MIS JE ME?

'Mis je me ?’ Dat vroeg ze. Aan de telefoon, wegens niet onmiddellijk in zijn buurt. Hij voelde zijn bovenrug onwillekeurig krommen. Gerommel met neurotransmitters ter hoogte van concurrerende synapsen in zijn brein. En dan het onvermijdelijke: ‘Euh….euh…. . ’ Om dan toch te landen: ‘Neen, dat gevoel heb ik niet echt.’

Lees verder!

geplaatst door Senior - 4 reactiesdinsdag 11 september 2018

DERDE PAD

Je duikt met iemand het bed in. Tevoren was er niets tenzij drift of lust. Daarna is er ook niets. Zelfs geen lust of drift. Elkeen de eigen weg, weg van elkander. Misschien later nog een herkansing.

Lees verder!

geplaatst door Senior - 4 reactiesmaandag 20 augustus 2018

NACHTEN

Het gebeurt al eens. Een eerste superleuke date. Misschien ook een tweede. Open en spontaan. Vrij en blij. Terug ten huize van zichzelve, nog even een bedankingsberichtje met wensen voor een zachte slaap. En iets in verband met dromen. En dan. In ochtendlijke tijden een bedenkingsberichtje: ‘Eigenlijk toch niet.’

Lees verder!

geplaatst door Senior - 3 reactiesvrijdag 3 augustus 2018

VRIJ

VRIJ. Een graag gezien woord. Om te voelen of te zijn. Ook om te doen. Niet op bevel wegens contradictie en de immanente voorwaarde:’ it takes two’.

Lees verder!

geplaatst door Senior - 2 reactiesvrijdag 20 juli 2018

HART of VERSTAND

‘Wat zou jij doen?’ vroeg ze. ‘Jouw hart laten spreken of jouw verstand volgen?’
‘Woeps!’ antwoordde ik. Impulsief allicht. ‘Ik moet even nadenken.’
‘Dus, je laat nu jouw verstand spreken om op mijn vraag antwoord te geven?’
‘Oei!’ varieerde ik op woeps.’ Zoveel complexiteit in een paar seconden. Kan mijn verstand dat wel aan?’

Lees verder!

geplaatst door Senior - 2 reactieszaterdag 16 juni 2018

HAD IK MAAR

's  Ochtends van een koffiekoek te veel genieten en daardoor de trein missen. Een schoentje dat past, toch niet aantrekken. De hele avond in oogverblindend gezelschap op wolkjes lopen en toch zelf landen en in alleenheid naar huis fietsen. Je oogverblindend gezelschap later op vijf meter afstand zien wandelen en haar of hem niet aanspreken. Laatst lachen en toch niet best lachen.

Lees verder!

geplaatst door Senior - 1 reactievrijdag 1 juni 2018

HOKJESLEED

Hokjes. Je ziet ze overal langs Vlaamse wegen en in dito tuinen. Maar ze struinen ook weelderig rond in ons brein. We zien niet een mens maar een man, grijzend, strak in het pak, afstandelijk. Zeg maar ietwat eenzatig. We horen geen geluiden maar knetterende ketelmuziek. En wat doen al die gepensioneerden op zaterdagen in de supermarkt?

Lees verder!

geplaatst door Senior - 2 reactiesmaandag 14 mei 2018

LUISTEREN

Luisteren. Een lastige kwestie. Te merken aan de vele klachten erover. Te graag met ons eigen onszelve bezig. Stiekem hopend dat anderen luisteren. Of toch de indruk geven.

Lees verder!

geplaatst door Senior - 2 reactiesmaandag 30 april 2018

VERBONDENHEID

Het gebeurde onlangs. Opeenvolgende dagen zomer in lentetijd. En dus richting noord. Met velen tegelijk in het weekend. Ikzelf op een gewone werkendag. Wegens met pensioen. En met een plan. Kilometers flaneren langs de waterlijn. Af en toe in duinschaduw duiken om te lezen. Over miljarden zenuwcellen in ons brein en neurotransmitters. Met in deze dopamine ofte gelukshormoon als torenhoge favoriet.

Lees verder!

geplaatst door Senior - 4 reactiesdinsdag 17 april 2018

DATERSLEED

‘Dat vond ik echt niet plezant. Meer nog, ik voelde me boos en opgedraaid. Wat denkt die vent eigenlijk? Dat de zon om hem draait of zoiets. Wat een arrogant sujet.’

Lees verder!

geplaatst door Senior - 3 reactiesdonderdag 29 maart 2018

WAT ALS

Wat als we meisjes en jongens vanaf 0 jaar volkomen gelijk behandelen. Enkel unisex speelgoed. Geen onderscheid in hobby’s, huishoudelijk werk, opleidingen en jobs.

Lees verder!

geplaatst door Senior - 1 reactiemaandag 12 maart 2018

EMOTIES

Emoties associëren we doorgaans met negatieve belevingen van het intense soort. Zoals boosheid, angst of verdriet. Maar we beleven er ook positieve zoals diepgaande vreugde of uitbundig geluk.

Lees verder!

geplaatst door Senior - 2 reactiesmaandag 26 februari 2018

ZIJ

Walsen. Veruit haar favoriete tangodans. Ik bevestig en dus daar gaan we. Ze danst subliem. Onwaarschijnlijk licht. Zo heet dat in ‘t vakjargon. Echt leiden hoeft niet. Ze voelt aan waar ik heen wil al voor ik signalen geef. De hemelsheerlijk muziek verbindt en script op haast natuurlijke wijze onze houding en passen.

Lees verder!

geplaatst door Seniormaandag 12 februari 2018

UITBESTEDEN

Het stond in een kwaliteitskrant. Babysitters komen aan de schoolpoort jouw koters ophalen. Om ze naar huis te brengen en hun huiswerk te laten maken. Om ze naschools op te vrolijken met een dansje of een balletje trappen in ’t park. Om ze in bad te stomen en bedklaar te maken. En dan nog te koken, ook voor pa en ma.

Lees verder!

geplaatst door Seniorzaterdag 27 januari 2018

KROMTAAL

Ja, het is me wat. Die scheve uitschuivers in gesproken of geschreven taal. ‘Jij hebt het de hele tijd enkel maar over jou problemen en dan heb ik zoiets van moest jij ook af en toe eens luisteren, dan zou ik me een stuk meer op mijn gemak voelen.’

Lees verder!

geplaatst door Senior - 4 reactiesmaandag 15 januari 2018

DAAR GAAN WE WEER!

30 dagen: ‘Neuters gonna neut’.

Lees verder!

geplaatst door Senior - 2 reactieszondag 31 december 2017

OUDNIEUWOUD

geplaatst door Seniordinsdag 19 december 2017

HET WEZE GEZEGD

Sterke uitspraken. We vangen ze al eens op. Hier of daar.

Lees verder!

geplaatst door Seniordinsdag 5 december 2017

DE VERKEERDE (vervolg)

We weten het vooraf. Partnerrelaties mislukken nogal eens. We zouden er dan van leren. Geen tweede keer en zeker geen derde keer tegen dezelfde steen trappen. Helaas gebeurt dit toch. Ook dat weten we.

Lees verder!

geplaatst door Senior - 3 reactiesmaandag 20 november 2017

GRIJZE ZONE

Er zijn grenzen. Om te overschrijden als je vakantiegewijs zuiderse zonlanden opzoekt. Om te verleggen. Wat vaak op grensloos veel applaus onthaald wordt. Maar ook om aan gene kant te blijven. Tot hier en niet verder.

Lees verder!

geplaatst door Seniormaandag 6 november 2017

DE VERKEERDE

We denken er misschien al eens aan. Aan dat van die ezel en een steen.

Lees verder!

geplaatst door Senior - 4 reactiesdinsdag 24 oktober 2017

VRAGEN

We stellen vragen. We leerden het van iedereen die al dan niet op onze vraag ons leven binnenkwam. Een breed ingeburgerde normaliteit dus. Om te weten, problemen op te lossen, gelukkig te worden of gewoon een huisje te bouwen.

Lees verder!

geplaatst door Senior - 2 reactiesdinsdag 24 oktober 2017

?

We stellen vragen. We leerden het van iedereen die al dan niet op onze vraag ons leven binnenkwam. Een breed ingeburgerde normaliteit dus. Om te weten, problemen op te lossen, gelukkig te worden of gewoon een huisje te bouwen.

Lees verder!

geplaatst door Seniormaandag 23 oktober 2017

?

We stellen vragen. We leerden het van iedereen die al dan niet op onze vraag ons leven binnenkwam. Een breed ingeburgerde normaliteit dus. Om te weten, problemen op te lossen, gelukkig te worden of gewoon een huisje te bouwen.

Lees verder!

geplaatst door Seniormaandag 9 oktober 2017

GELUK

‘Schat, mag ik straks de boodschappen doen? Ik wil nu eerst mijn geest en lichaam reinigen, ontslakken, genieten van me-time. Contact maken met de hemelenergie om het vuur in mij wakker te maken, om meer levensintensiteit te ervaren. Weer online komen in mijn leven op weg naar meer vreugde en geluk, minder angst en verdriet. Lichaam, hart en geest ontspannen. Mijn chakra’s in balans brengen, ….’

Lees verder!

geplaatst door Senior - 1 reactiedinsdag 26 september 2017

VERKLEUTERING

We gaan er als soort op vooruit! Een hele dag zitten: niet doen! Na elke 30 minuten, toch even rechtstaan. Of erger nog, een hele dag niet ‘licht intensief’ bewegen zoals rondstappen, de trap nemen, het huishouden doen, rechtstaand werken..: niet doen! En voor wie nog kan volgen, een dag lang niet ’matig intensief’ bewegen zoals verplaatsen met de fiets, in de tuin werken, wandelen..: ook niet doen! Niet minstens één keer per week sporten: niet doen! Tenzij je eens intensief beweegt. Bij dit laatste slaat mijn verbeelding dan op hol. Niet dat dit het bedoelde intensief bewegen kan vervangen, maar leuk is het wel.

Lees verder!

geplaatst door Senior - 1 reactiedinsdag 12 september 2017

HET EIGEN GELIJK

’t Is stil waar ‘t nooit waait. Wijsheid gekneld in een quote. En er waait wat. We kibbelen, geven kritiek of commentaar.We slaan om de oren met verwijten of deuren. Emoties in plaats van wat echt en waar is, van wat objectief of feit is.

Lees verder!

geplaatst door Seniordinsdag 29 augustus 2017

VAKANTIE

Vakante tijd
Heerlijke zaligheid
Oningevuld, leeg
Totale vrijheid
Om te niksen,
Niet(s) te moeten
Te doen zonder te doen

Lees verder!

geplaatst door Seniorwoensdag 26 juli 2017

SLECHT NIEUWS!

Ik las het. Het stond er letterlijk: ‘Intellectuele geesten hebben minder kans op geluksgevoel.’

Lees verder!

geplaatst door Senior - 1 reactiedinsdag 11 juli 2017

ONDERSTROOM

Zon, zee en strand. Vakantie.

Lees verder!

geplaatst door Seniormaandag 26 juni 2017

ENERGIE

Wij bestaan uit cellen, moleculen, atomen…zeg maar materie. Maar ook uit energie waaruit materie is ontstaan. Dit klinkt ernstig. Niet dat ik dat zelf bedacht heb maar geleend van de kwantumfysica.

Lees verder!

geplaatst door Senior - 4 reactieszaterdag 10 juni 2017

EENZAAM

Je hebt een fijne partner maar je voelt je geregeld eenzaam. Of je bent single en eenzaamheid is je vreemd. Eenzaamheid kan je overvallen als je alleen bent maar ook in opgeleukt gezelschap. Hoe komt dat?

Lees verder!

geplaatst door Senior - 3 reactieszondag 28 mei 2017

LOL

‘Koppels voelen zich gemiddeld gelukkiger dan singles.’ Blijkt uit studies.

Lees verder!

geplaatst door Senior - 1 reactiedinsdag 16 mei 2017

VERANDEREN

Alles verandert. Dat horen, zien, voelen we dagelijks.

Lees verder!

geplaatst door Seniormaandag 1 mei 2017

AAIEN

Een spitse levensles in een beter krant: ‘Neem een kat in huis’.

Lees verder!

geplaatst door Senior - 2 reactiesmaandag 17 april 2017

GESLOTEN KARAKTER

Een dame aan de toog. Een frisse verschijning. Mij bekend van ’t dansen. Een zeer gewaardeerd tangomaatje.

Lees verder!

geplaatst door Seniordonderdag 6 april 2017

DANSEN

De dokter heeft gesproken. Op tv.

Lees verder!

geplaatst door Senior - 4 reactiesdonderdag 23 maart 2017

DAGEN ZONDER

We zijn al aan vlees en vis toe. 40 dagen. Leuk. Je hebt er allicht zelf al eens aan gedacht. Misschien niet aan het drastische zonder maar toch aan het mildere minder. Maar ja hoe gaat dat hé? Dat van de gewillige geest maar het zwakke vlees. Je weet wel. Dus zijn zulke ‘dagen zonder’ welkom. Als duwtje in de rug. Niet zomaar een gedacht maar geplukt uit een diep doorwrochte ‘nudge’-theorie.

Lees verder!

geplaatst door Seniorwoensdag 15 februari 2017

LIFETIME WISDOM AWARD

 

‘Val en Tijntje’ zijn niet meer.

Lees verder!

geplaatst door Senior - 1 reactiezaterdag 4 februari 2017

PADWEG

Er is de weg waarlangs we stappen. Van A naar B. Op punt A zien of kennen we de weg naar B. Op punt B ligt het verharde pad of de route die we volgden er nog steeds.

Lees verder!

geplaatst door Senior - 2 reactiesdonderdag 19 januari 2017

OOSTERWEELLOGICA


Een onverzorgd baardig maar hooggeleerd heerschap in de logica publiceerde enige tijd geleden in een betere krant een hilarische blog. Althans naar mijn aanvoelen.

Lees verder!

geplaatst door Senior - 2 reactiesdonderdag 5 januari 2017

WE DOEN HET WEER

In deze tijd van ’t nieuwe jaar. Wensen strooien in het rond.

Lees verder!

geplaatst door Senior - 2 reactiesvrijdag 23 december 2016

Ik was in de buurt.

Het gebeurt op ieders pad. De grond onder je voeten kwijt. Je wereld ineens ingestort. Het lot of eigen aan leven.

Lees verder!

geplaatst door Senior - 1 reactiewoensdag 7 december 2016

EEN PLAATS GEVEN

Na een schokkende gebeurtenis, verlies van een kind of partner,vechtscheiding, onverwacht ontslag…, moeten we de draad terugvinden. Want het leven gaat verder.

Lees verder!

geplaatst door Senior - 4 reactiesmaandag 21 november 2016

HSP

Wij beschikken over zintuigen. Vijf naar men zegt. Maar volgens anderen hoort intuïtie daar ook bij. Dus eigenlijk zes.

Lees verder!

geplaatst door Senior - 3 reactieszondag 6 november 2016

Waarom?

Bioloog en filosoof. De volgorde doet er niet toe. Wellicht daarom noemen ze hem ook wetenschapsfilosoof.

Lees verder!

geplaatst door Senior - 4 reactieszondag 23 oktober 2016

Als mijn geheugen me niet bedriegt!

We zouden het resultaat zijn van onze opvoeding. Of breder gezien, van onze geschiedenis.

Lees verder!

geplaatst door Senior - 1 reactiemaandag 10 oktober 2016

Golflengte

Mijn favoriete radio kon ik vinden op de middengolf. Daar moest ik dan op afstemmen. Toen ik nog jeugdig jong oogde. Nu heet dat radiofrequenties. Klinkt wat killer.

Lees verder!

geplaatst door Senior - 2 reactieszondag 25 september 2016

Ik weet wat ik wil.

Een statement in heel wat profieltjes.

Lees verder!

geplaatst door Senior - 3 reactieszondag 11 september 2016

Niet mijn verantwoordelijkheid

Iemand mailt me op een bevriende site dat mijn profiel haar zeer aanspreekt.

Lees verder!

geplaatst door Senior - 3 reactiesvrijdag 26 augustus 2016

Allee Jef, zet u daar!

Ik struin rond in het park.

Lees verder!

geplaatst door Senior - 5 reactiesmaandag 15 augustus 2016

Wie ben ik?

Ik ben open en direct.

Lees verder!

geplaatst door Senior - 1 reactiezondag 7 augustus 2016

IK DROOM

geplaatst door Senior - 1 reactiezaterdag 9 juli 2016

Clichés om van te houden.

Profieltjes zijn vaak op zich al leuk om te lezen. Zo kom je erachter dat het met twee gezelliger is dan alleen. Of dat daters op seniorenleeftijd nog van het leven willen genieten. Ook terrasjes doen is een topper samen met een boek thuis en een goed glas wijn of een zeldzame keer een glas goeie wijn. En verder blijft humor het altoos doen als pittig koop- of verkoopargument.

Lees verder!

geplaatst door Senior - 1 reactiewoensdag 29 juni 2016

Taalkronkels in datingland.

 

Spelen met taal. Ik hou ervan. Het quasi onzegbare vatten in geschakeerd taalgebruik. Een waar genoegen om te doen of te proberen. Een waar genoegen om te lezen. Gaande van ‘Hij heeft zijn auto rond een paal geparkeerd’ tot hilarische quotes over zeepkistfilosofen.

Lees verder!

geplaatst door Seniorzaterdag 11 juni 2016

Hardleers

‘Ik kom meer naar jouw appartement dan jij naar het mijne.’

Lees verder!

geplaatst door Senior - 3 reactieswoensdag 1 juni 2016

Wegens te oud

Oeps. Het was deze week voorpaginanieuws op de radio. Iemand mocht van een populaire keukenbouwer, niet op sollicitatiegesprek komen. Wegens te oud. Zo stond het in een e-mail gemeld. Gevolg: klacht, proces, veroordeling en boete!

Lees verder!

geplaatst door Senior - 1 reactiezondag 22 mei 2016

Schoenen

Zal ik een paar nieuwe schoenen kopen? Ik kan me bewust zijn of weet hebben van die vraag, maar ik heb ze niet bewust gesteld. Ik heb vooraf niet gewikt en gewogen en dan doordacht besloten om die vraag te stellen. Ze is er plots. Ze duikt als het ware op uit het niets. Ik heb er geen controle over.

Lees verder!

geplaatst door Senior - 1 reactiewoensdag 11 mei 2016

Vrij(e)wil(lig)

We maken keuzes. Bijvoorbeeld voor ‘lat’, ‘fwb’, seriële of zelfs levenslange trouw. Op de vraag ‘waarom’, kunnen we gemakkelijk antwoorden. We sommen dan redenen op. We kozen dus bewust.

Lees verder!

geplaatst door Seniordinsdag 19 april 2016

DOPAMINE

We hebben er zo ons gedacht over. Over de prins op het witte paard of de fee op het vliegende tapijt. Minimaal 1m75, blond of juist niet, open blik maar baardloos, zelfstandig of schoothondjesachtig, slank, humorvol, luisterend oor, binnen een straal van 20km…..

Lees verder!

geplaatst door Seniorwoensdag 6 april 2016

350 milliseconden

Leef je leven. Geniet van elk moment. Weet wat je wilt en wil wat je weet. Doe wat je graag doet. Koester de mooie herinneringen. …

Lees verder!

geplaatst door Senior - 4 reactieswoensdag 23 maart 2016

40 bits/seconde

Stel, je hebt een date. Eindelijk of nog eens. Maar je wilt het verstandig aanpakken. Vooraf het lijstje in je hoofd met alle ‘do’s en don’ts’ opfrissen en tijdens de babbel met of zonder wandeling in een met romantiek gekleurde plek, niets aan toeval overlaten. Bewust blijven kijken, luisteren, voelen, ruiken en proeven. Maar vooral ook eerst nadenken of dingen analyseren, evalueren en dan pas het woord nemen of iets doen.

Lees verder!

geplaatst door Seniorwoensdag 9 maart 2016

En nu?

Al ruim 35 blogs geschreven.

Lees verder!

geplaatst door Senior - 5 reactiesdonderdag 25 februari 2016

MAAKBARE ROMANCE

Je bent student en je wilt wat. Dus ga je in op de vraag van een professor psychologie, Arthur Aron, om aan een experiment deel te nemen.

Lees verder!

geplaatst door Seniordonderdag 11 februari 2016

Eerst mezelf, dan een partner!

‘Geluk begint bij jezelf, niet bij een ander. Pas als je van jezelf houdt, kun je gelukkig zijn met jezelf en met een ander. Zorg dus eerst dat je gelukkig bent als single, ga dan pas op zoek naar een partner.’

Lees verder!

geplaatst door Senior - 6 reactiesdinsdag 26 januari 2016

Waarom voornemens niet werken

We hebben ze gemaakt en uitgesproken. Bij het begin van nieuw. De voornemens. Over sporten, drinken en roken. Over tijd voor onszelf of voor anderen. Over meer of minder werken. Over klein geluk,….
Dat deden we een jaar geleden ook. Zo ongeveer gelijk. Niet gelukt dan? Eigenlijk niet en we hebben het geweten. Zwakke wil?

Lees verder!

geplaatst door Seniorwoensdag 6 januari 2016

Yes it can!

geplaatst door Senior - 6 reactieszaterdag 26 december 2015

KERST en NIEUW

geplaatst door Senior - 1 reactiedonderdag 10 december 2015

BINDINGSWIJSHEID

Op deze site maar ook in babbels met daters of aan de toog met relatiezoekers gaat het nog vaak over bindingsangst. En eerlijk, ik worstel met het gevoel dat ik het met al die meningen over en verklaringen van angst stilaan heb gehad als het gaat om relaties tussen volwassenen.

Lees verder!

geplaatst door Senior - 7 reactieszondag 29 november 2015

WIKKEN en WEGEN

We zouden te veel na-denken, voor- en nadelen oplijsten, wikken en wegen. We willen er te weinig voor gaan of we durven ons niet smijten. Jammer, want het leidt vaak tot niets doen, tot op de zijlijn blijven balanceren om er dan eens af te vallen met onze smikkel op de grond en veel spijt te hebben.

Lees verder!

geplaatst door Senior - 8 reactieswoensdag 18 november 2015

EEN WERKWOORD (vervolg)

Mijn vorige blog eindigde met de suggestie om als partners of bijna-partners, gescheiden of nog net-niet-gescheiden… tegenover elkaar te gaan zitten, elkaar een tijdje in de ogen te kijken en je bewust te worden hoe dit aanvoelt.

Lees verder!

geplaatst door Senior - 14 reactiesdonderdag 29 oktober 2015

EEN WERKWOORD

Liefde is een werkwoord. We kennen deze quote allemaal. Partners moeten met elkaar praten en overleggen, duidelijke afspraken maken, gevoelens uiten, op een positieve manier feedback geven, de lasten evenredig verdelen, ook al eens rekening houden met de andere, conflicten of meningsverschillen constructief oplossen,…

Lees verder!

geplaatst door Senior - 3 reactiesdonderdag 15 oktober 2015

LOSLATEN

Het is velen onder ons al overkomen. Een emotionele scheiding of een hartverscheurend verlies van de partner door overlijden. We slepen dit maanden of zelfs jaren met ons mee. In gesprekken merken goedluisterende potentiële partners dit op en haken dan meestal af. We zouden dan nog niet klaar zijn voor een nieuwe relatie.

Lees verder!

geplaatst door Senior - 10 reactieszaterdag 3 oktober 2015

'LES AUTRES'

Het zijn steeds weer de anderen. Zij antwoorden niet op mijn berichtjes en dus mis ik dates. Er lopen profiteurs rond in de boze wereld en dus toon ik mijn profiel niet op deze site. Zij produceren gemene, platte praat en dus is deze site de signatuur ‘hoger opgeleiden’ niet waard. Zij/hij neemt de jongste maanden meer afstand waardoor onze relatie verwatert. Zij denken enkel maar aan sex….

Lees verder!

geplaatst door Senior - 17 reactieszaterdag 19 september 2015

Je moet eens meer onder de mensen komen!

Dag! Hoe is ‘t? Alles oké? En met man,vrouw, kids? Op het werk? Maar frisjes vandaag hé…Dit soort praatjes, ik hou er niet van.

Lees verder!

geplaatst door Seniorzaterdag 5 september 2015

Als zich binden angst inboezemt

Bindingsangst en de verwante hechtingsangst zijn emoties. Ze kennen veel gedaanten zoals angst om in te boeten aan vrijheid en zelfstandigheid, om vast te lopen in een machtsverhouding, om het groene gras aan de overkant of één van de duizend andere vissen in de zee te missen…

Lees verder!

geplaatst door Senior - 16 reactiesvrijdag 21 augustus 2015

Vakantiemijmeringen

geplaatst door Seniorzaterdag 4 juli 2015

Start to click

Een weg en weer gepraat op T2S over de klik! Daar hou ik van. Het kleurt mijn dag en jaagt een verfrissende koelte door mijn ietwat oververhit denkvermogen. Leuk.

Lees verder!

geplaatst door Senior - 6 reactieswoensdag 24 juni 2015

1+1=3

Fout natuurlijk! Tenminste volgens onze rekenkundige logica. Maar in menskundige logica zou dit toch kloppen.

Lees verder!

geplaatst door Senior - 3 reactiesdinsdag 9 juni 2015

Geen antwoord is er ook één!

‘?’ sms’te een moeder naar haar zoon op kot in een verre universiteitstad op het einde van de examens. ‘!’ antwoordde de zoon. Superkorte communicaties maar ook zeer helder.

Lees verder!

geplaatst door Senior - 1 reactiewoensdag 27 mei 2015

‘Het is ’t gedacht dat telt’, zei de boer en hij reed op zijn varken naar de kerk.

Stel je voor, je schrijft regelmatig een column. Je hebt veel lezers, je ontvangt ook wel wat reacties en je vindt dit allemaal best leuk.

Lees verder!

geplaatst door Seniormaandag 25 mei 2015

Schoonheid zit van binnen!

Leuke gedachte maar is dit wel waar? Enkele bedenkingen in de vorm van een interviewgesprek.

G= Geïnterviewde, I= Interviewer

Lees verder!

geplaatst door Senior - 1 reactiemaandag 18 mei 2015

34 %

Een profiel aanmaken met of zonder foto? Het lokt nu en dan discussie uit, maar tot nu vond ik ze weinig relevant. Tot ik zelf de proef op de som nam. Op de zoekfunctie van deze site vulde ik mijn criteria in en vergeleek vervolgens het aantal matches met en zonder foto’s.

Lees verder!

geplaatst door Senior - 3 reactiesdinsdag 5 mei 2015

SMS: een droom

In mijn vorige blog had ik het over eerste indrukken. We hebben ze haast continu, vaak zonder dat we dat weten of willen. Ze zijn vooral gebaseerd op wat niet gezegd wordt dus op het non-verbale, op iemands houding of algehele uitstraling. Ze zijn ook situatiegebonden. Het gaat over een indruk die ik over iemand heb hier en nu.

Lees verder!

geplaatst door Seniorzaterdag 25 april 2015

DE EERSTE INDRUK: nog niet zo gek!

Het is een hot item bij daters. De eerste indruk. Er valt veel over te zeggen, wellicht te veel om in één blog behoorlijk samen te vatten.

Lees verder!

geplaatst door Seniorzaterdag 11 april 2015

IT TAKES TWO TO TANGO!

Al ruim een jaar leer ik intensief Argentijnse Tango. Voor mij een zeer leuke dansvorm die bovendien heel wat onthult over hoe mensen binnen relaties met elkaar (kunnen) omgaan.Hieronder selecteer ik een aantal kenmerken van de Argentijnse Tango die ik ook soms herken in relaties.Wil je ze ook ontdekken, probeer dan in deze blog de woorden tango & dans zoveel mogelijk te vervangen door relatie.

Lees verder!

geplaatst door Seniorwoensdag 1 april 2015

Dit is MIJN vriendin/lief/partner/echtgenote… Jeanne.

In onze samenleving scoren wij zeer hoog als het gaat om individualisme. Volgens een onderzoek van G. Hofstede scoren we als Belgen op deze dimensie zelfs boven het Europese gemiddelde.

Lees verder!

geplaatst door Senior - 2 reactiesdinsdag 24 maart 2015

Wil je me echt leren kennen? STEL DAN VOORAL GEEN VRAGEN!

Zoals aangekondigd in mijn vorige blogs, geef ik graag een (eenvoudig) voorbeeld van een gesprek tussen twee daters zonder dat er (veel) vragen worden gesteld.

Lees verder!

geplaatst door Senior - 1 reactiezondag 1 maart 2015

Maar LUISTER nu toch eens!

Zoals beloofd in mijn vorige blog (Gemakkelijk gevonden? Vervolg 1) schrijf ik er nu eentje over luisteren. Door goed te luisteren begrijpen we elkaar beter maar laten we ook voelen dat we elkaar respecteren. Maar wat houdt luisteren eigenlijk in en kunnen we dat zo goed als we denken?

Lees verder!

geplaatst door Seniorzaterdag 14 februari 2015

GEMAKKELIJK GEVONDEN? (vervolg 1)

In mijn vorige blog GEMAKKELIJK GEVONDEN? gaf ik een voorbeeld van een fictief gesprek tussen 2 daters die elkaar voor de eerste keer ontmoeten. Wat zeker opvalt aan dat gesprek is dat de daters om beurt een vraag stellen en een antwoord geven. Maar de vragen zijn hoofdzakelijk van het gesloten type: het soort antwoord ligt al in de vraag opgesloten.

Lees verder!

geplaatst door Seniorzaterdag 7 februari 2015

GEMAKKELIJK GEVONDEN?

Hieronder staat een fictief gesprek tussen daters die elkaar voor het eerst ontmoeten.

Lees verder!

geplaatst door Senior - 2 reactieswoensdag 28 januari 2015

Ik ben introvert. En dan? (vervolg)

In een vorige blog heb ik de belangrijkste verschillen tussen introverten en extraverten toegelicht en ook geprobeerd om een aantal clichés of misverstanden op te klaren. Nu wil ik kort iets schrijven over de impact van introvert of extravert zijn op relaties. Ik doe dit niet als relatie-expert – want dat ben ik niet – maar gewoon om inzichten of ervaringen te delen.

Lees verder!

geplaatst door Seniorwoensdag 14 januari 2015

Ik ben introvert. En dan?

Introverten zouden verlegen zijn, gesloten, mensenschuw of zelfs asociaal, weinig communicatief of sociaal onhandig…. Ik ben er zelf eentje en ervaar regelmatig dat veel van wat over introverten wordt gedacht, te maken heeft met huizenhoge misverstanden enerzijds en anderzijds met onze maatschappelijke verering van extraverten. Tijd dus om één en ander recht te zetten.

Er bestaan maar weinig pure introverten of extraverten.

Lees verder!

geplaatst door Senior - 6 reactieswoensdag 31 december 2014

Wensen

Wensen

Bij d’overgang naar nieuw
Wensen mensen wensen

Lees verder!

geplaatst door Seniorvrijdag 19 december 2014

Vrouwen en multitasken: een mythe?

Op het kookvuur tegelijk ’in 3 potten roeren’. Achter het stuur van je auto telefoneren. Aan de klantenbalie een formulier invullen en tegelijk met klant spreken. Op een smartphone of tablet een tekst tokkelen en tegelijk naar een tv-programma kijken…’ Multitasken’ heet dit. Vrouwen zouden er gemiddeld beter in zijn dan mannen. Maar klopt dit wel?

Lees verder!

geplaatst door Seniorzaterdag 6 december 2014

Beste Sint

Vlied nog niet terug
Naar ’t verre Spanjenland

Lees verder!

geplaatst door Seniorzondag 30 november 2014

Nylonkousen!

In een winkel liggen 4 paar nylonkousen netjes naast elkaar op een tafel. Geïnteresseerde klanten mogen de nylons keuren door ze te bekijken, eraan te voelen, te ruiken, te trekken… maar steeds in dezelfde volgorde van links naar rechts. Daarna worden ze gevraagd om het beste paar te kiezen en ook kort uit te leggen waarom.

Lees verder!

geplaatst door Senior - 1 reactiezaterdag 22 november 2014

De rugzak


We zouden er allemaal één dragen. Een grote of zware een kleine of lichte. Ze zouden een belangrijke rol spelen in onze contacten en relaties.
In mijn rugzak is nog niet zolang geleden een behoorlijk zware kassei gedropt door het onverwachte overlijden van mijn partner. Het heeft mijn kijk op het fenomeen rugzak wel gewijzigd.

Lees verder!

geplaatst door Senior - 4 reactiesvrijdag 14 november 2014

Wanneer je iemands profiel leest, dan lees je niet wat er staat!

‘Vlgones een odnezreok zjin snigles mniedr gleukikg dan kpoples.’ Met een beetje moeite leest je wellicht: ‘Volgens een onderzoek zijn singles minder gelukkig dan koppels.’ Je lees dan niet wat er staat! Dat komt omdat complexe hersenprocessen ervoor zorgen dat we niet letter per letter lezen maar woorden als een geheel. Op deze wijze gebeurt het ook dat we letters of zelfs woorden die in een zin of tekst ontbreken, onbewust aanvullen en zelfs de fout niet eens opmerken. (Heb je, buiten de eerste zin, de schrijffout in deze tekst opgemerkt?)

Lees verder!

geplaatst door SeniorVorige berichten

Archieven

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be